Spændende udstillinger på Apotekergården i Søndbjerg

Så blev der givet grønt lys til en ny sæson på Apotekergården. Museet åbner for besøgende den 27. juni. Desværre har vi p. g. a. covid-19 måttet sige nej til selskaber i foråret og først på sommeren. De frivillige har til gengæld haft god tid til at nusse og pudse omkring museet. Og det er der faktisk kommet meget godt ud af.

I år kan vi f. eks. byde på flere spændende udstillinger. Vi fik foræret en selvbygget ”original” grønlænderkajak. Suppleret med Kresten Rusbjergs fine hjembragte ting fra Grønland o.a. fik vi lavet en interessant udstilling.

H C. Andersen udstilles i Krestens atelier, hvor både historien om forfatteren og eventyret, Fyrtøjet indtager scenen. Her sætter Kresten også sit fingeraftryk, idet han hjalp en skoleklasse med rekvisitter til spillet om fyrtøjet. Eleverne var både i ind- og udlandet på turné med stykket.

Af andre ting, der er udstillet og trukket frem i lyset, kan nævnes, postvæsenet og stationsbygninger på Thyholm, da de blev ”pensioneret”. Fine kjoler af faldskærmsstof er pænt arrangeret på loftet.

I løbet af sommeren laver GEO-park Vestjylland en udstilling, hvor det bliver muligt at se klip fra vores smukke natur og museet.