Hvad sker der på Struer Museum?

Lørdag d. 16. oktober kl. 14

AFLYST:

Guidet rundtur i Bang & Olufsen-udstillingen på Struer Museum

Kom på guidet rundtur i Struer Museums Bang & Olufsen-udstilling med en af firmaets tidligere medarbejder, der kender alle de gode historier bag de ikoniske designs, som gjorde firmaet til et af verdens stærkeste brands.

Pris: rundturen er gratis ved køb af indgangsbillet til museet. Tilmelding er obligatorisk. Mødetidspunkt: kl. 14 både d. 16. oktober. Mødested: caféen på Struer Museum.

Torsdag d. 21. oktober kl. 15.00

Tegl og tog; kunst og fjord – kulturhistoriens afsæt i landskabet

Kom til fire mini-foredrag på Struer Museum og bliv klogere på den kulturhistorie i Struer, som er udsprunget af geologiske og geografiske forhold. I anledningen af at Geopark Vestjylland fejrer sin udnævnelse til UNESCO Global Geopark, har vi inviteret fire lokale foredragsholdere til at fortælle ca. 20 minutter om hvert sit emne:

• Benny Boysen, museumsleder v. Museum Sea Art, fortæller om forudsætning og udvikling i Struers søfartshistorie
  • Mikkel Ellersgaard Sørensen, museumsinspektør v. Struer Museum, fortæller om Struers teglværkshistorie med særligt fokus på Struer Teglværk
  • Kaj Rasmussen, formand for Midt- og Vestjyllands Jernbanemuseums støtteforening, fortæller om Struers jernbanehistorie
  • Kristian Tikjøb Olsen, højskolelærer v. SeniorHøjskolen i Nørre Nissum, fortæller om Toftummalerne

Foredragene begynder torsdag 21. oktober kl. 15. Efter de fire foredrag har du mulighed for at komme med på en kortere gåtur forbi banegården, Tegltorvet og havnen, som der er blevet fortalt om. Gåturen slutter med et besøg hos Nordvestjysk Fjordkultur. Pris inkl. kaffe og kage 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer. Tilmelding er obligatorisk pga. begrænset plads.

Pris: 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer. Mødetidspunkt: 21. oktober 2021 kl. 15. Mødested: Struer Museum, Søndergade 23, 7600 Struer.

Køb billet her

Lørdag d. 23. oktober kl. 14.00

Guidet rundtur i Bang & Olufsen-udstillingen på Struer Museum

Pris: rundturen er gratis ved køb af indgangsbillet til museet. Tilmelding er obligatorisk. Mødetidspunkt: kl. 14 både d. 23. oktober. Mødested: caféen på Struer Museum.

Tirsdag d. 2. november kl. 19:30

Jazz at the museum v. Alex Jønnson

Tirsdag d. 2. november kl. 19:30 kommer guitarrist Alex Jønsson og spiller koncert på Struer Museum. Alex Jønsson er en prisvindende dansk guitarist, komponist og improvisator. Jønsson, der er født og opvokset i Vinderup, dimitterede fra den prestigefulde Nordic Master of Jazz (NOMAZZ) fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2013. Siden har han skiftet de åbne vidder ud med musikalsk mangfoldighed og videbegær og turneret i bl.a. Norden, Baltikum, Tyskland og Tjekkiet. Her har han modtaget stor anerkendelse for sit nordiske og melankolske udtryk, hvilket har ført til intet mindre end syv Danish Music Award nomineringer. Jønssons musikalske spændvidde er stor, og grænserne uanede. De seneste år har musikken ført ham fra den internationale branchefestival SPOT mod vest, Moldejazz mod nord, Bohemia Jazz mod syd, artist in residence-projekt i Palæstina mod øst – til herhjemme, hvor han i dag regnes for en af de førende, danske guitarister, der er vokset ud af en stolt aarhusiansk jazztradition, der tæller prominente musikere som Uffe Steen, Jakob Bro og Søren Dahl.

I anledningen af sit besøg på Struer Museum lader Alex Jønsson sig inspirere af forfatteren Johannes Buchholtz’ hus og den særlige ultramarinblå farve på væggene. Koncerten er en del af Spil Dansk Ugen og arrangeret i samarbejde med Struer Jazzklub.

Pris: gratis (booking påkrævet pga. begrænset plads). Mødetidspunkt: 19:30. Mødested: Struer Museum, Søndergade 23, 7600 Struer

Book billet her

Tirsdag d. 9. november 2021 kl. 19.00 (OBS. bemærk at foredraget ikke foregår på Struer Museum)

Træskibet Alvilde, en del af den danske maritime kulturarv. 1897-2020

Pensioneret forstander på Skagen Skipperskole, Jørgen Christian Jensen, fortæller om træskibet ”Alvildes” liv. Foredraget spænder fra Alvilde, som snurrevodskutter, kun med sejl, og op gennem den teknologiske udvikling inden for fiskeriet, til nu i dag, et foreningsskib. Foredraget vil blandt andet omfatte fortælling om skibet såvel som om en af de fiskere med relation til Struer, der har ejet og fisket med Alvilde. Herudover kommer man ind på den over 10 år lange, meget omfattende, renovering af Alvilde til det foreningsskib, der i dag ejes af ”Alvilde fonden” og bruges af ”Bådlauget Alvilde”.

Foredraget er i samarbejde med Nordvestjysk Fjordkultur og foregår i deres lokaler på Havnevej 6 i Struer. Pris pr. foredrag inkl. kaffe og kage 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer. Tilmelding er obligatorisk pga. begrænset plads.

Tirsdag d. 16. november kl. 19.30

Kom drømme blå. Om de ultramarinblå vægfarver i Buchholtz hus

Noget helt karakteristisk ved Buchholtz hus er de ultramarin blå vægge. Imidlertid er den blå farve vi ser i dag ikke original, men en genopmaling fra omkring 2007. Clara Bratt Lauridsen, Konserveringscenter Vejle, har undersøgt husets tidligere farvesætning, som viser at Buchholtz i 1920erne maler huset i en blå der var stærkere og mere intens end den er i dag. Men hvorfor vælger Buchholtz en så markant vægfarve? Foredraget peger på inspirationskilder der bunder både i nyklassicismen og moderne kunststrømninger der bryder med traditionen. Selvom retningerne synes modsigende, kunne Buchholtz rumme begge dele, ligesom hans hjem var åbent for kunstnere, der repræsenterede både tradition og fornyelse.

Pris: 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer (inkl. kaffe og kage). Tilmelding er obligatorisk. Mødetidspunkt: Tirsdag d. 16. november 2021 kl. 19.30 Mødested: Struer Museum, Søndergade 23, 7600 Struer.

Køb billet her