TEMAER
AKTUEL UDSTILLING
AFVIKLEDE UDSTILLINGER
UDSTILLINGSSTEDER
HISTORISKE FORENINGER
ARKIVER
DIGTEKONKURRENCE
DILEMMASPIL
FOREDRAG

Udstillinger-temaer

DANISH DESIGN AWARD

Banner

Danish Design Award er årets store, danske designbegivenhed, som hylder de bedste designs i forskellige kategorier. Det første trofæ blev overrakt ved prisuddelingen i 1965, og for første gang er det nu lykkes at lave en historisk samling, der fokuserer på disse prisbelønnede, danske designs.

Det er derfor nogle af danmarkshistoriens mest anerkendte, kreative kræfter, der er linet op, når Struer Museum fra d. 26. maj - 31. december 2018 danner rammen om en unik særudstilling, der tæller alt fra prisvindende frimærker til banebrydende høreapparater og en Flipper jolle.

Mangfoldigheden i dansk design

Struer Museum har selv valgt udstillingens mere end 100 prisvindende produkter på tværs af kategorier, og det bliver derfor et bredt felt af industrielt og grafisk design, der er i fokus på udstillingen.

Vinderne tæller alt fra møbelklassikere, som vi kender fra hjemmet, men også visionære, grafiske koncepter, der har skabt værdi for både virksomheder og forbrugere. Derfor vil det være samme mangfoldighed i dansk designhistorie, man kan opleve på udstillingen.

Man kan også blive klogere på, hvorfor netop disse produkter blev udråbt som vindere, da juryens udtalelser er en integreret del af samlingen.

B&O-fjernsynet får flot selskab

Vinderne af designprisen har igennem årene været klassikere, som moderne feinschmeckere fortsat investerer i, når boligen anno 2018 skal gøres ekstra attraktivt. Det vil derfor være muligt at opleve udødelige designklassikere som Nanna Ditzels Trinidad stol, B&O's eksklusive elektronik og Volas eftertragtede armaturer, som vandt i 1969, men som den dag i dag fortsat er en eftertragtet designervare i moderne hjem.

Struer Museum, der i forvejen huser en fast B&O-samling, suppleres derfor nu med andre store klassikere, som kendetegner dansk design, når det er bedst.

 

DDA logo

Fence

Baune

Storno Cirkel pige

Damask