Gemmer du på nogle gode historier?

For på Struer Museum samler vi på dem! Vi er altid på jagt efter viden og personlige beretninger, der kan belyse lokalhistorien - også Bang & Olufsens historie.

Derfor samledes en gruppe pensionerede B&O-medarbejdere onsdag den 25. februar for at give deres bidrag til museets vidensbank. I et år havde de arbejdet på et projekt, der kræver sans for detalje og ikke mindst en stor portion tålmodighed.

Det hele begyndte, med at Ove Høyer satte sig selv en udfordring. I Jens Bangs bog "Fra Vision til Legende" var der et fotografi fra vinteren 1942, hvor cirka 220 B&O-medarbejdere var blevet foreviget. Kunne man mon sætte navn på alle disse hoveder? Og hvad arbejdede de med på fabrikken?

Snart havde han samlet et lille ekspertpanel af gamle B&O-medarbejdere - det var Asta Mortensen, Lilli Høyer, Lilly Wriedt, Tage Nielsen, Niels Damgaard, Erik og Dorrit Kaas Mortensen samt Ronny Kaas, og så gik de i gang med at genkende og nedskrive navnene på de enkelte personer.

Et år senere har de genkendt cirka 80 % af personerne på fotografiet, og nu giver de opgaven videre til andre derude, der kan være behjælpelige med de sidste ansigters navne på fotografiet.
GemmerDu500 Som tak for gaven gav Struer Museum kaffe og lagkage, og museumsinspektør Majken S. Høgh fortalte om 'Byskriveren' og Ronny Kaas viste rundt i B&O-udstillingen.